Rychlé vyhledávání
Počet nemovitostí v nabídce: 55
Vyberte si nemovitost
Realitní zpravodaj

Vybíráte si dům a přemýšlíte čím topit? Co takhle dřevem?

Vybíráte si dům a přemýšlíte čím topit? Co takhle dřevem?
26.10.2021 - U nových domů stále častěji převažuje jako hlavní tepelný zdroj tepelné čerpadlo. Stále více můžeme při procházkách po nových čtvrtích vidět domy bez komínu. Není to však velká sázka na..

Kdo platí koncesionářské poplatky u nájemního bytu?

Kdo platí koncesionářské poplatky u nájemního bytu?
25.10.2021 - S televizí a rozhlasem se ze zákona pojí koncesionářské poplatky. Kdo tyto poplatky hradí v pronajatém bytě? Kdo platí ve vícegeneračním rodinném domě? A jak je to s chytrými telefony či..

Venkovní terasa. Jak zařídit vaši oázu klidu?

Venkovní terasa. Jak zařídit vaši oázu klidu?
22.10.2021 - Co kdybyste byli schopni pouze za pomoci několika úprav změnit svou venkovní terasu v harmonický přístav klidu a pohody a ohromit své hosty svým prvotřídním vkusem? Vaše terasa může být..
Provozováno na realitním systému Realman
Nacházíte se: Úvod » Zásady ochrany osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

 

I. Obsah a účel dokumentu

 

1. V tomto dokumentu jsou obsaženy informace týkající se ochrany osobních údajů poskytnutých návštěvníky webových stránek www.tdreal.cz, našimi klienty a zájemci o naše služby.

 

2. Účelem tohoto dokumentu je seznámit vás (subjekty údajů) s vašimi právy a poskytnout srozumitelné informace o tom, jak bude s osobními údaji nakládáno.

 

3. Vážíme si Vaší důvěry, se kterou nám své osobní údaje poskytujete, a proto již nyní postupujeme při zpracování osobních údajů nejen podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ale nakládání s osobními údaji přizpůsobujeme i Nařízení (EU) 2016/679, tj. obecnému nařízení o ochraně osobních údajů, které vstoupí v účinnost 25.5.2018 a je všeobecně známé pod zkratkou GDPR.

 

4. Jen pro úplnost uvádíme, že předpokládáme, že veškeré údaje, které nám sami poskytnete, jsou údaji pravdivými a aktuálními a že v případě, kdy dojde v tomto směru ke změně, budete nás o ní bez zbytečného prodlení informovat, abychom i my mohli zjednat nápravu

 

II. Správce osobních údajů – kdo jsme a jak nás můžete kontaktovat

 

TD REAL s.r.o., IČ: 04760301, se sídlem Charbulova 96/168, Brno (dále jen „Správce“)

 

jsme zapsaní v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Brně, sp.zn. C 91758

 

kontaktní e-mail: [email protected], kontaktní telefon: +420 734 699 944, naše webové stránky: www.tdreal.cz

 

 

III. Jaké osobní údaje zpracováváme a jak je získáváme?

 

Zpracováváme údaje, které nám sami poskytnete. V konkrétních případech může jít zejména o poskytnutí údajů vyplněním některého z formulářů na webových stránkách, uvedením údajů do zřízeného uživatelského účtu na našem webu, poskytnutí údajů při přípravě smluv a souvisejících dokumentů a v souvislosti s realizací smluv (tj. zejména v souvislosti se zprostředkováním  nákupu nebo prodeje nebo pronájmu či podnájmu nemovitých věcí), při osobním kontaktu (včetně údajů předaných při prohlídkách nemovitostí), telefonicky, písemně, mailem nebo jinými komunikačními prostředky (sms zprávy, zprávy v aplikacích typu  FB messenger).

 

Pokud pro zpracování některých osobních údajů pro konkrétní účely zpracování musíme mít váš souhlas, pak takové údaje k danému účelu zpracováváme jen s vaším souhlasem.

 

Osobní údaje, které zpracováváme:

 

Jméno, příjmení, titul, adresa, datum narození, rodné číslo, IČ, DIČ, telefonní číslo, e-mail, cookies, informace o objednaných službách, informace o tom, jaké služby jsme vám poskytli, váš rodinný stav, údaje o nemovitých věcech, jejichž prodej vám zprostředkováváme.

 

 

 

IV. K jakým účelům osobní údaje zpracováváme, po jakou dobu a co nás k tomu opravňuje?

 

 A. Zpracování osobních údajů za účelem uzavření smlouvy a plnění smluvních povinností

Abychom s vámi mohli uzavřít smlouvu a dodat vám vámi objednané služby a vést i s tím související komunikaci s vámi, zpracováváme tyto běžné osobní údaje: poskytnutí údajů při přípravě smluv a souvisejících dokumentů a v souvislosti s realizací smluv (tj. zejména v souvislosti se zprostředkováním  nákupu nebo prodeje nebo pronájmu či podnájmu nemovitých věcí), při osobním kontaktu (včetně údajů předaných při prohlídkách nemovitostí), telefonicky, písemně, mailem nebo jinými komunikačními prostředky (sms zprávy, zprávy v aplikacích typu  FB messenger).

 

Právním titulem (oprávněním) pro zpracovávání těchto údajů je přímo plnění smluvních povinností ze smlouvy uzavřené mezi námi. Takovou povinností může být například příprava kupní smlouvy na zprostředkovávanou nemovitost. Přitom nemusí jít pouze o smlouvu uzavřenou v klasické tištěné podobě, vlastnoručně podepsané. Může jít např. i o smlouvu uzavřenou ústně, po telefonu nebo vyplněním a odesláním objednávkového formuláře na webových stránkách a naším potvrzením takové objednávky.

 

K tomuto účelu osobní údaje zpracováváme po dobu trvání smluvního vztahu mezi námi. Po skončení smluvního vztahu jsou pak některé údaje uchovávány pro účely plnění právních povinností nebo pro účely oprávněného zájmu, jak se dočtete v následujících částech tohoto dokumentu.

 

 

B. Zpracování osobních údajů pro splnění povinností z účetních, daňových a dalších právních předpisů

 

Doba, po kterou jsou údaje zpracovávány, je stanovena přímo příslušnými právními předpisy, které nám povinnost jejich zpracování ukládají.

 

 

C. Zpracování osobních údajů pro účely oprávněných zájmů našich nebo třetí osoby

 

Oprávněný zájem může pokrývat celou řadu situací. Proto vás informujeme o oprávněných zájmech, pro které osobní údaje zpracováváme:

 

- Oprávněným zájmem je ochrana a prokázání našich práv a právních nároků, zejména z uzavřených smluv anebo způsobené újmy. Pro tyto účely po dobu 4 let po ukončení smluvní spolupráce nebo našeho posledního kontaktu, pokud k uzavření smlouvy nedošlo. Tato lhůta je stanovena vzhledem k promlčecím lhůtám nároků se zohledněním toho, že se o případném u soudu uplatněném nároku nemusíme dozvědět hned v okamžiku jeho uplatnění druhou stranou. Pro tyto účely jsou uchovávány údaje ze smluv a naší vzájemné komunikace.

 

 

D. Zpracování osobních údajů na základě vašeho souhlasu

 

Pokud nám udělíte svůj souhlas, budeme zpracovávat vaše osobní údaje k zasílání nabídky našich realitních služeb. Váš souhlas budeme k tomuto zpracování potřebovat v případě, že nejste našim klientem. Před tím, než nám váš souhlas udělíte, budeme vás informovat o tom, jakých údajů a k jakému konkrétnímu účelu zpracování se bude souhlas vztahovat. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat. Pokud ovšem některé vaše osobní údaje zpracováváme i na základě jiného právního titulu (viz pod písmeny A až C výše), budeme pro tyto účely osobní údaje zpracovávat i po odvolání vašeho souhlasu, protože k takovým konkrétním účelům souhlas nutný není.

 

 

V. Zpřístupnění osobních údajů jiným osobám

 

Se zajištěním některých našich smluvních nebo zákonných povinností nám pomáhají další osoby, které jsou v pozici zpracovatelů. Zejména se jedná o spolupracující účetní, advokátní kancelář, poskytovatele datových úložišť a společnosti HypoPortal s.r.o. (zprostředkovatel hypotečních úvěrů) Se zpracovateli máme uzavřené písemné smlouvy, ve kterých je sjednáno plnění povinností v oblasti ochrany osobních údajů, aby vaše údaje zůstaly v bezpečí. Aktuální seznam zpracovatelů najdete zde:

 

HypoPortal s.r.o.  - zprostředkovatel hypotečních úvěrů.

 

JUDr. Jitka Stanoevová - advokátní kancelář

 

Veronika Hovorová - účetní

 

Osobní údaje budou zpřístupněny i příslušným správním orgánům, pokud nám takovou povinnost ukládá zákon (tj. zejména v případě provádění kontroly, při které je daný orgán oprávněn předložení osobních údajů vyžadovat).

 

VI. Informace o dalších vašich právech v oblasti ochrany osobních údajů

 

A. Právo na přístup k osobním údajům

 

Jde o právo na potvrzení, zda zpracováváme vaše osobní údaje a pokud ano, pak na přístup k těmto údajům a informacím o jejich zpracování.

 

B. Právo na opravu osobních údajů

 

Jde o právo na to, abychom bez zbytečného odkladu opravili nepřesné́ osobní údaje, které́ se vás týkají́. S přihlédnutím k účelům zpracovaní́ máte právo na doplnění́ neúplných osobních údajů̊, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení́.

 

 

C. Právo na výmaz osobních údajů (právo „být zapomenut“)

 

V případech stanovených zákonem nebo GDPR máte právo požadovat, abychom bez zbytečného odkladu vymazali vaše osobní údaje (v GDPR jsou důvody uvedené v čl. 17, včetně uvedení výjimek, kdy se výmaz neprovede).

 

D. Právo na omezení zpracování

 

V případech stanovených v čl. 18 GDPR máte právo požadovat, abychom omezili zpracování vašich osobních údajů.

 

E. Právo na přenositelnost údajů

 

Za podmínek stanovených v čl. 20 GDPR máte právo získat své osobní údaje a předat je jinému správci. Je-li to technicky proveditelné, máte právo požadovat přímo předání jinému správci.

 

F. Právo vznést námitku

 

V případech, kdy osobní údaje zpracováváme, máte právo vznést námitku proti takovému zpracování a pak nadále nebudeme údaje zpracovávat, pokud náš oprávněný zájem nebude převažovat nad vašimi zájmy nebo právy a svobodami.

 

G. Právo podat stížnost u dozorového úřadu

 

Klient je srozuměn se skutečností, že podle zákona č. 253/2008 Sb. o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu ve znění pozdějších předpisů (dále jen „AML zákon“), je kancelář povinna provádět jeho identifikaci a uchovávat takto získané identifikační údaje a to všechna jména a příjmení, rodné číslo, a nebylo-li přiděleno, datum narození, místo narození a pohlaví, dále místo narození, trvalý nebo jiný pobyt a státní občanství; jde-li o podnikající fyzickou osobu, též její obchodní firma, odlišující dodatek nebo další označení, sídlo a identifikační číslo osoby a za tímto účelem si pořídit fotokopii jeho průkazu jeho totožnosti.

 

 

Pokud se domníváte, že dochází k porušování vašich práv v oblasti ochrany osobních údajů, máte právo podat stížnost k Úřadu na ochranu osobních údajů. Bližší informace o úřadu i ochraně osobních údajů naleznete přímo na stránkách úřadu www.uoou.cz

 

V případě, že budete mít další dotazy ke zpracování vašich osobních údajů u nás, můžete nás kontaktovat na e-mailu [email protected]

 

Aktuální znění tohoto dokumentu naleznete vždy na stránkách www.tdreal.cz/ochrana-osobnich-udaju  Toto znění je účinné od 25.5.2018.

 



Cookies